Se alla

Amelie Tarschys Ingre kritiserar uppgörelsen om Lidingöhem

Onsdag 25 maj 2016

Liberalernas oppositionsråd Amelie Tarschys Ingre kritiserar majoriteten och Centerpartiets uppgörelse om Lidingöhem på Lidingösidan.

För ett år sedan krävde drygt 4700 lidingöbor en folkomröstning om Lidingöhems framtid. Nu har majoriteten och Centerpartiet gjort upp om Lidingöhem bakom stängda dörrar. De föreslår nu en mycket komplicerad konstruktion för att stycka upp och sälja delar av Lidingöhem. Detta utan att först ha lyssnat på lidingöborna.

Den av majoriteten beställda utredningen som lämnades i januari var tydlig med att en försäljning skulle vara en riktigt dålig affär för lidingöborna. Förslaget innebär också stor osäkerhet kring hur Lidingö ska klara av sitt bostadssociala ansvar.

Vi Liberaler anser att det är fel att lidingöborna inte får ta ställning till förslaget i den folkomröstning som de tydligt har begärt. Majoriteten och Centerpartiet hävdar att detta är en fråga som inte kan avgöras via en folkomröstning. Det är fel, det finns inget som hindrar att detta förslag ställs mot att behålla och utveckla Lidingöhem.

Läs hela artikeln här.